Qaraciyərdən oladi

Qaraciyərdən oladi

Ərzaqlar:
Mal qaraciyəri -1 kq.
Baş soğan - 2 ədəd
Un – 1 x.q.
Düyü – 200 qr.
Yumurta - 3 ədəd
Bitki yağı – 6 x.q.
Duz, istiot

 

Hazırlanması:
Düyü yuyulur, suda bişirilir. Çox yumşaq bişməsin. Süzülür və soyumağa qoyulur. Soğan yuyulur, 4 yerə bölünür. Qaraciyər soyuq suda yuyulur, qurudulur. Soğanla birlikdə ətçəkəndən keçirilir. Lap yumşaq olması üçün bir də keçirilə bilər.  Bura düyü, un, yumurta, duz, istiot qatılıb, yaxşıca qarışdırılır. Adi oladidə olduğu kimi kütlə alınmalıdır. Tavada yağı dağ edirsiz, qaraciyər oladiləri tam qızarana kimi ikitərəfli bişirilir.Nuş olsun!

 

Mənbə: Sufrem.az 

Bu kateqoriya üzrə digər xəbərlər