Peçenyedən hazırlanan tort

Peçenyedən hazırlanan tort

Ərzaqlar:

Krem üçün:
Süd – 350 ml.
Şəkər tozu – 3 x.q.
Yumurta sarısı – 1 ədəd
Sadə peçenye – 500 qr.
Vanilin – bir çimdik
Qaymaq – 250 qr.
Qarğıdalı nişastası – 3 x.q.
 

Qlazur üçün:
Kərə yağı – 50 qr.
Duz – bir çimdik
Kakao tozu – 3 x.q.
Şəkər kirşanı – 250 qr.
Süd – 6 x.q.

Hazırlanması:
Əvvəlcə kremi hazırlayın: 125 ml. südlə 125 ml. qaymağı, şəkər tozunu, nişasta, yumurta sarısı və vanilini qarışdırırsınız. Yerdə qalan süd və qaymağı da qazana tökürsünüz və qaynamasını gözləyirsiniz. Qaynayan kimi götürürsüz və qaynar kütləni soyuq kütlənin üzərinə dayanmadan qarışdıraraq tökürsüz. Alınan kütləni yenidən odun üzərinə qoyursuz ki, qaynasın. Qatılaşan kimi oddan götürürsüz və bir kənara qoyursunuz.

Bu kateqoriya üzrə digər xəbərlər